Nederlands TŁrkÁe


WIJ CREňREN DE KANSEN, U DOET DE ZAKEN

ZAKEN DOEN MET TURKIJE : Turkije is een seculaire staat en Turkije heeft 67 miljoen inwoners. Een kleine 75 procent van de bevolking woont in de steden. Istanbul telt de meeste inwoners, namelijk 9 miljoen. In Ankara wonen 3,7 miljoen mensen en in Izmir 3.1 miljoen. Turkije heeft een oppervlakte van 779,452 km2 en dat is 19 keer groter dan Nederland. Turkije is een van de belangrijkste afzetmarkten voor goederenexporteurs uit EU-Landen . Het totale handelsvolume tussen EU landen en Turkije nam de afgelopen jaren toe. Turkije is ook een van de belangrijkste afzetmarkten voor Nederlandse goederenexporteurs.

Export uit Nederland naar Turkije (bedragen zijn in miljard euro)
Jaar : 2000 2001 2002 2003 2004
Totaal export uit NL : 1,957 1,391 1,626 1,977 2,450

Voor veel Nederlandse MKB-ers is Turkije nog een onbekende markt. De wereldbank noemt Turkije een van de aantrekkelijkste opkomende markten van dit moment.

Turkije vormt een grote markt met 67 miljoen inwoners, waarvan de uiterst koopkrachtige bevolkingsgroepen in de grote steden, in het bijzonder Istanbul, Ankara en Izmir, zich geÔmporteerde producten kunnen veroorloven. Turkije speelt ook een belangrijke rol bij de overslag en doorvoer naar het Midden-Oosten en de oude Sovjet Republieken (Uzbekistan, Kazachstan, GeorgiŽ, Kirgizie, Azerbaidzjan, Turkmenistan).

De belangrijkste taak van www.turkexport.nl is het creŽren van de exportkansen en het bemiddelen tussen het Nederlandse MKB en Turkse Midden- en Klein Bedrijven.

Een aantal Nederlandse bedrijven doen al succesvol zaken met Turkije. Wilt U als bedrijf ook naar Turkije exporteren, uw omzet en exportcapaciteit vergroten dan kunnen wij U hierbij ondersteunen d.m.v. onderstaande diensten.

* CONSULTING & MARKTONDERZOEK

U bent MKB-er en wilt graag zaken doen met Turkije, maar u beschikt niet over de juiste expertise. Hoe zit het met de afzetmarkt? Hoe zit het met cultuurverschillen? Waar moet ik beginnen? Waar kan ik terecht voor een objectief marktonderzoek? Allemaal vragen waar U tegen aan kunt lopen. Want eerlijk is eerlijk; het is niet gemakkelijk om een buitenlandse markt te veroveren. Wij kunnen U hierin adviseren. Verschillen in taal en cultuur nemen wij voor U weg, omdat wij beschikken over taalkennis, cultuurkennis en landkennis. Doordat wij beschikken over een gedegen kennis m.b.t de turkse taal, cultuur en het land kunnen wij voor U een specifiek marktonderzoek verrichten. Algemene marktgegevens, marktprijzen en concurentie zullen hierin onderzocht worden.

* EXPORTEREN & IMPORTEREN

U wilt exporteren naar/importeren van Turkije, maar U weet niet precies hoe de juiste contacten te vinden of U heeft weinig zin om uw kostbare tijd te besteden aan de tijdrovende bezigheid van het vinden van/zoeken naar de juiste importeur, exporteur, agent, distributeur of handelspartner. Dit is vanaf nu geen probleem meer . Wij zijn U graag van dienst.

* BEURZEN & ZAKELIJKE REIZEN

Wij kunnen aan U als deelnemer of bezoeker informatie verstrekken over beurzen in Turkije. De grote internationale vakbeurzen worden gehouden in de beurscentra's te Istanbul, Izmir, Antalya en Ankara. U wilt als exporteur of producent deel nemen aan een van de vakbeurzen in Turkije. Tijdens de beurs kunnen wij U assisteren bij het kiezen van de juiste handelspartner. Wij bieden ook de mogelijkheid om uw beursbezoek(en) te combineren met een oriŽntatie(cultuur)-reis in Turkije. In samenwerking met een aantal touroperators organiseren wij geregeld Beurs / Zakelijke reizen naar Turkije. Dit soort reizen is ook een ideale manier om met eigen ogen een kijkje te nemen bij mogelijke handelspartners.

* TOLKEN & VERTALINGEN

Wanneer U in Turkije bent voor een zakelijke reis of U neemt deel aan een vakbeurs, dan zorgen wij dat de partijen elkaar goed begrijpen. Onze tolken kunnen ook worden ingezet als U een delegatie uit Turkije verwacht. Wenst U een advertentie in een Turks vakblad te plaatsen of heeft U zakelijke documenten die vertaald moeten worden, Nederlands-Turks of Turks-Nederlands, ook hierbij kunnen wij U van dienst zijn. Wij beschikken over beŽdigde tolken/vertalers en professionele moedertaalsprekers.

* ADVERTEREN & INTERNET SERVICES

Wij kunnen uw advertentie verzorgen in een van de Turkse kranten of branchebladen in Turkije die dagelijks, wekelijks of maandelijks verschijnen. De kosten van de advertentie zijn afhankelijk van de gekozen media en het soort advertentie.

www.turkexport.nl biedt u ook de mogelijkheid om uw firma op onze aanmelden firma webpagina's GRATIS te plaatsen. Hierdoor profiteert uw bedrijf van onze service om eenvoudig door potentiŽle klanten gezien te worden.

NB.***Nederlandse Midden-en Kleinbedrijven die een Marktverkenning, Marktbezoek of Beursdeelname in het Buitenland overwegen, kunnen een deel van de kosten laten subsidiŽren in het kader van het Programma Starters op Buitenlandse Markten (PSB) van de EVD.